Emocionalna inteligencija

Često se verovalo da je visok nivo IQ (koeficijent inteligencije) čak i neophodan za uspeh. Međutim, često svedočimo situacijama u kojima se neko ko možda nema previše visok IQ istakne kao izvrstan lider, političar, preduzetnik, inovator, reformator.
Emocionalna inteligencija je zapravo dala odgovor  na to pitanje – kako ljudi sa prosečnom inteligencijom u poslovnom svetu često u velikoj meri nadmašuju one sa vrlo visokom IQ. Emocionalna inteligencija je ono „nešto“ u svakom od nas što određuje i utiče na to kako upravljamo svojim akcijama i reakcijama, navigiramo kroz kompleksne socijalne odnose i donosimo jasne, dobre lične ali i poslovne odluke. Takođe, emocionalna i socijalna inteligencija postaju neophodne veštine u vremenu koje dolazi.

Svetski ekonomski forum u mnogim predviđanjima za narednih 10 godina (na primer u izveštaju  “Budućnost poslova; zapošljavanje, veštine i strategija radne snage u četvrtoj industrijskoj revoluciji”) zapravo poziva na akciju kako pojedince tako i kompanije, tako i institucije pa i kompletno društvo kako bi se lakše adaptirali na nove uslove.

.Emocionalna inteligencija (po definiciji doktora Daniela Golemana) predstavlja “Sposobnost jedne osobe da upravlja svojim osećanjima i da ih izrazi na efektivan, odgovarajući način.”

Dobra vest je da se kako Emocionalna tako i socijalna inteligencija mogu razvijati i trenirati.

Skills-on-the-rise-wef

Jedan od u svetskim razmerama najpoznatijih programa za razvoj emocionalne i socijalne inteligencije je Search Inside Yourself ,koji je nastao i razvijan tokom decenija u okviru Google-a.

Baziran je na razvoju, emocionalne inteligencije i socijalnih veština na osnovama mindfulnessa i neuronauke. Ovaj program se danas praktikuje širom celog sveta, a od 2019. godine je kod nas u Srbiji ovaj program dostupan pored engleskog i na našem jeziku za pojednice ali i kompanije, institucije i organizacije.

SIY program

Vesna Kostić je međunarodno sertifikovani predavač Search Inside Yourself programa za razvoj Emocionalne i socijalne  Inteligencije.

Mindfulness-za-korporacije
SIY-logo

Search Inside Yourself©  može biti u formi:

  • Jednodnevne edukacije
  • Ili dvodnevne edukacije praćene sa 28 dana podrške možete organizovati za svoj tim kompaniju ili instituciju.
  • Ako želite da se bolje upoznate sa programom ali na isustveni način možete nas pozvati da održimo prezantaciju kao deo konferencije, interne edukacije ili team buildinga.

Za pojedince organizujemo Search inside Yourself nekoliko puta godišnje.